Tudta Ön…?

…, hogy a hagyományos fogászati műanyagok (tömések, ideiglenes koronák, ideiglenes tömések…) egészségkárosító összetevőket tartalmaznak, amelyek a szervezetbe jutva súlyos betegségeket okozhatnak (daganatok, meddőség, pajzsmirigy fejlődési rendellenesség…). 2016-óta rendelkezésre állnak ún. magas biokompatibilitású anyagok, amelyek nem tartalmaznak hagyományos – egészségkárosító – összetevőket.  
Bővebben…

…, hogy Magyarország világelső a szájüregi daganatos megbetegedések tekintetében? Minden fogászati ellenőrzés, illetve kezelés során Ön automatikusan egy rákszűrésen is átesik.

…,hogy a kiálló, előreálló metszők baleseti sérülése, letörése hússzor nagyobb kockázati tényezőt jelent 10-14 éves korban, a normális tengelyállású frontfogakhoz képest?

…, hogy a fejfájások számottevő része a harapási komfort hiánya miatt a hiányos, rendezetlen fogazatra vezethető vissza?

…, hogy az ép és egészséges fogazat iránti igényt, a fogakkal való törődést a fogszabályozó kezelésen átesett gyermekek felnőtt korukban utódaikra áttestálják, ezért a fogszabályozásra fordított erőfeszítések hatása a generációkon át követhető? Ez az effektus nem áll kapcsolatban a vizsgált csoportok szociális helyzetével.

…,hogy a kismamák fogínygyulladása gócként koraszülést okozhat? A kismamák a hormonális változások miatt hajlamosabbak a fogágy-gyulladásra és az ebben szenvedők körében 3X nagyobb a koraszülés valószínűsége.

…, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem törvényszerű, hogy a terhesség, illetve a szoptatás alatt a kismamák fogai tönkremenjenek. Ez ma már elkerülhető, ennek érdekében mindössze egy 15 perces beszélgetésre kell időt szakítania.