Félős pácienseknek

A kellemes környezet és a kellően empatikus személyzet mellett nagy gondot fordítunk pácienseink szorongásának és esetleges fájdalmainak enyhítésére.

Jöjjön el egy kötetlen beszélgetésre - kezelés nélkül -, és kiderítjük, valóban szüksége van-e olyan segítségre, mint például az altatás, az éber szedáció, vagy a hipnózis.

Az éber szedációról:

Ez az ún. nitrogénoxidul (altatógáz)-szedáció a Porter MXR analgéziás készülékkel. Bár ezt az eljárást is szokták altatásnak nevezni (mivel nincs rá igazán jó magyar kifejezés), a páciens nem alszik el, csak kellemes, bódult állapotba kerül, és a szorongása teljesen megszűnik.

A páciens orrmaszkon keresztül nitrogénoxidul-oxigén keveréket lélegez be, és amellett, hogy a félelemérzete megszűnik, az időérzete is megváltozik, így a kezelést lényegesen rövidebbnek érzi.

Miközben fogai szépülnek, az idő repül, Ön pedig "utazik"

A módszer jól alkalmazható fokozott garatreflex esetén (ha a beteg szájába nyúlnak, hányingere lesz), illetve nehezen kezelhető gyermekeknél. Utóhatásai nincsenek, fél órával a kezelés után már gépjárművet is lehet vezetni.

Az altatásról:

A szó szerint értendő altatáson belül meg kell különböztetnünk intravénás és ún. inhalációs (belégzéses) narkózist. A páciens mindkét esetben teljesen elveszíti öntudatát, altatóorvos is közreműködik, az ébredés után 24 órás megfigyelésre van szükség. Költségei jelentősen meghaladják az éber szedáció költségeit.

A hipnózisról

A hipnózis két ember speciális kapcsolatán alapul, amely ritkán alakítható ki egyik percről a másikra, ezért nem várható el, hogy az "utcáról betévedve" azonnal működni fog. Mindemellett nem mindenki alkalmas a hipnózisra.